måndag 1 mars 2010

fast å andra sidan

apropå de förra inlägget

Det fabricerade perfektionsidealet mobbar vår kvinnliga självkänsla, och det finns ju ingenting som är sexigare än att vara trygg i sin egen kropp. Så vad göra?

Det finns massor! Äta gott i goda vänners lag, leka, älska, dansa, jogga, spela boll, lyssna på musik med sin bästa kompis, sjunga, visa upp sina bästa sidor och självklart ta hand om sig själv och andra. Så medan ni gör en lista på vad som ska göras nästa vecka (du har massor med timmar att fylla) så kan du kolla in lite forskningsfakta:

1. Extrakilon betyder längre livslängd! Både jättesmala och väldigt överviktiga människor har en högre risk for sjukdomar och kortare livslängd. Det säger en studie i Journal of the American Medical Association. De människor som visat sig ha längst livslängd ar de som ar lite överviktiga. Lite fluff skadar absolut inte, snarare tvärtom- det är mysigt!
2. Att hoppa mellan alla konstiga dieter och är enligt en finsk studie alldeles galet! Det vet vi ju, men vad vi kanske inte vet ar att de upptäckte att livslängden för de som jojobantade under de 18 år studien gjordes var betydligt kortare än för de som höll en jämn vikt under perioden. JoJo dieter stressar kroppen mer än vad vi tror. Man sätter inte bara den fysiska kroppen i obalans, utan också den mentala och känslomassiga.
3. En brittisk studie undersökte hur man ser på kvinnors kroppar. Det visade sig att uppfattningen om den mest attraktiva, var starkast nar BMI var 21 (vilket kanske inte är mycket), men bra mycket mer än alla kändiskvinnor. De som klassades lägst var de utmärglade och jättesmala.

Vad jag vill saga tjejer och killar är: Hur ni än ser ut, jobba på att göra vad ni kan för att må bättre, och om ni redan mår superbra: GRATULERAR!! Sprid glädjen och inspirera andra!! Glöm inte att älska er kropp dagligen, hur den än ser ut eller beter sig för tillfället. Allting frodas med kärlek som näring.


allt detta kloka hittade jag på denna blogg

Inga kommentarer: