torsdag 23 april 2009

Den galna Danmarksresan

Det har tagit en vecka men nu börjar jag var ikapp på jobbet och hemma efter påskledigheter och jobbresor och jag måste ju bara berätta om den galna jobbresan.

Vi var all tokstressade med mycket att göra på tisdagen efter påsk. Jag själv kom ju hem vid halv tolv på natten från Luleå och fick då direkt packa om väskan för vi skull dra direkt från jobbet..

Väl på färjan så började festen direkt, är inte så stor i alkohol så jag såg till att köra oss till Åhlborg vilket inte var det lättaste.. Vi fick nog se hela Åhlborg och jag har aldrig gjort så många u-svängar i en trång stad med en fet amerikanare som jag gjorde den kvällen.. Till slut var vi äntligen framme och vi kunde all festa lite.. Vi drog till en mysig restaurang och käkade god mat och pratade smörja och skrattade.. den smörjan är inte lämplig att återge..
Jag och en kollega avbröt partyt vid 12 då vi var rätt trötta och drog mot hotellet, övriga fortsatte festen till fyra men jag är glad att jag sov några timmar i alla fall..

Efter god hotell frukost så bar det av till Weber. Det var inget dålig ställe vill jag säga..de tjänar pengar eller så vill de se ut som att det gör det..


Du går in genom denna entré och möts av en fullskalig bar, och en flygel..

Det var design prylar överallt som man bara kan drömma om att vilja ha hemma. Alla matsalar var det sjuan eller myran stolar i taken hängde gigantiska kotte lampor och lounger med Ägget fåtöljer och listan kan bara göras längre...

Det började med fika och sedan en rundtur i huset. Har inga bilder därifrån men ni kan se på denna ritning att det är rätt stort och det jobbar nog kanske 30 personer där max.


Det är inte många arbetsplatser som har grillpaviljonger och japanskas trädgårdar på framsidan med fiskdammar och broar och allt. Det höll på att byggas en lyxbutik där också.
Nåväl efter genomgång av huset och presentation över hur bra det är så var vi hungriga och får vet att vi ska grilla vår egen lunch. Inte en rätt inte två rätter utan 7 rätter totalt.. Lika bra att ta i ordentligt.

Vi går in i det topp moderna köket och börjar starta all möjliga sorters grillar för vi ska ju självklart testa på alla varianter.

Det var jättekul att grilla steka röka mm allt på grillar..

Och det var galet gott i med den gigantiska buffen som det blev.

Menyn:
Varmrökt lax tillagat i en rök och kryddad endast med citronpeppar och salt för att rökmaken ska framträda.

Tigerräkor.
Marinerade tigerräkor-mumsigt.

Bruschetta
Skivade baguetter som grillas och sedan läggs på en röra av tomat, lök, persilja och feta ost och gratinerar dem nästan i grillen.

Helstekt fläskfile
Lindad i bacon eller serranoskinka som penslas med marinad under grillningen.

Andbröst
Penslad med honung och balsamvinäger grillad till perfektion.

Chorizopotatis.

Potatis som steks i en form med olivolja efter ett tag tillsätts pinjenötter och hackad chorizokorv sedan vänds färsk hackad persilja till.

Wokade grönsaker.
Färska blandade grönsaker wokade tillsammans med teriyakisås och chilisås.

Ni kan ju gissa om vi var mätta efter detta..

I sann dansk anda så serverades naturligtvis öl under matlagningen och obegränsat med öl och vin till maten.

Som lite kuriosa så kan meddelas att de som jobbar där blir bjudna på grill buffe varje dag till lunch, de behöver inte ta med lunchlåda...

Rejält mätta och dästa samt imponerade av stället så körde vi trötta mot färjan och slog ihjäl lite tid i Fredrikshamn.

(Tänk om de som leverantör var lika imponerande som stället)

Inga kommentarer: