onsdag 19 november 2008

Helgen som var


Vad menas med denna vägskylt??

Har ju inte riktig hunnit med att skriva om vår härliga helg som vi var på. Vi startade relativt tidigt på lördagen och körde ner mot Helsingborg och sedan rätt in i landet till ett litet samhälle som heter Konga. Där låg Kongagården där vi skulle sova och vara på turridning.



När vi kom fram så hälsades vi välkomna av den trevliga familjen som skötte Bed & Breakfasten och vi fick checka in på vårt mysiga rum.. Vi åt lunch och byltade på oss massor med kläder för vädret var inte det bästa och det blåste kallt. Klockan 14 så var det dags att bege sig till stallet som låg på gården och bekanta sig med hästarna som vi skulle rida. Min hette Ronja och Mannens hette Anna.
Vi fick snacka lite med dem och sedan så gott vi kunde få på dem sadel och grimma. Vi var totalt 6 stycken som skulle med ut och vi var alla nybörjare. Som pricken över i:t så fick vi klä på oss stora regnrockar och reflex västar så vi var inte bara tafatta i det vi gjorde vi såg ju rätt så komiska ut också...

Nåväl.. till slut så fick vi ut hästarna och satte oss upp på dem och begav oss iväg.. med förhoppning om att de inte skulle få för sig något utan snällt följa med ledaren..


Det dröjde inte länge förrän den första för mig spontana lilla traven kom.. hjälp tänkte jag men fick stopp.. Det visade ju sig att för Ronja var det en helt logisk lite ikapp springning bara för hon gillade inte om det blev för stort glapp till ledaren och hon ville helst också vara först och detta visade hon genom att springa om eller bita till hästar som försökte passera henne.. Hon var rätt snäll och busig för när vi kom till en hästhage med en en busig islandshäst så började hon springa ikapp med honom.. det var bara att stoppa efter bästa förmåga och det gick rätt okej..

Till slut så var det dags för att testa trav under kontrollerade former och det kan inte hjälpas hur jag än försökte så bara vägrade min kropp att komma i rytm med hästen.. och jag som trodde jag hade lite taktkänsla.. Vi red på genom skog och ängar och trots vädret så var det väldigt mysigt.

Sen blev det riktigt roligt jag började känna att jag fick lite kontroll på Ronja och kunde till och med vända och svänga med henne som jag ville för det mesta. Nu blev det dags för galopp och alla blev lite nervösa men efter några steg så var det ju hur kul som helst mycket roligare än trav för det var mycket enklare och en häftigare känsla när det gick undan...

Vi höll på i skogen i ca två timmar.. Det var tänkt att vi skulle fika i skogen men det regnade så vi fikade i stallet istället. Det blev en extra runda av galopperande för oss som gillade det när vi kom till baka men sen var det skönt att hoppa av hästen och vila den ömma baken och trötta ryggen och benen..

Efter stallet så duschade vi och åkte in till den större byn Röstånger där vi åt middag på en jätte mysigt ställe som hette Stationshuset.
Det var en härlig stämning och avslappnad stil..

Suveränt god buffé där jag för första gången lyckade smaka på lamm som inte smakade äckligt utan var riktigt gott. Mätta och belåtna gick vi en trappa ner för att lyssna på de som skulle spela.
Vi läste om dom att de spelade världen över och verkade vara lite speciella..

Den första som spelade hette Ljudbilden och Piraten och bestod av en person som hade noll kontakt med publiken och spelade de mest underliga "musik" jag hört.. jag kanske inte förstod den eller nåt.. som exempel så började första låten med typ blip blopp ljud av elektroniska vattendroppar i typ två minuter.. Sedan var det dags för DJ Seb som spelade helt okej dans musik..lite lugn för vår smak.. Han har tydligen vunnit nåt P3 guld pris och spelar på stora spelningar världen över.. det som gjorde det unikt denna gång var att den här ljudpilot mannen skapade musikvideo live medan han spelade.
Ljudbilden och
Piraten...


Vi drog oss hemåt innan det slutade helt och sov gott i vårt mysiga rum.. På söndagen så kollade vi runt på gården på deras 300 får och ett gäng kossor mm Sedan åkte vi till den nationalpark som låg i närheten för att vandra men regnet fullkomlig vräkte ner så vi körde upp till en utkiks plats och fotade lite och sedan började vi köra hemåt via Båstad där de hade en sport outlet som vi besökt tidigare för att shoppa lite.. Hittade dock inte så mycket.. Det kan dock sägas också att vi hade rejält ömma bakar och härlig träningsvärk i ryggen på söndagen..



Allt som allt så var det en jättemysig helg och vi kan tänka oss att åka dit till sommaren för då tror vi det kan vara riktigt mysigt där...

Inga kommentarer: